Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

85% от българите нямат намерение да напускат България за дълго време

Снимка: ЕПА/БГНЕС


85% от българите нямат намерение да напускат за дълго време България, показа изследване на сдружение „Тук-там“ за нагласите на българите към техните роднини и приятели в чужбина.

В интервю за предаването "Преди всички" Жоро Пенчев от УС на сдружението обясни още, че всеки трети българин има близки или приятели в чужбина.

Основната причина българи, реализирали се в чужбина, да се върнат у нас, е, че те остават свързани и биха предпочели да останат тук, ако им се предоставят възможности. Много българи не са наясно, че имат много добри възможности за реализация тук и ние се опитваме да им покажем  това, да ги свържем с тези възможности. Винаги има малко културен шок, но много бързо човек успява да си намери обратно средата и ние се опитваме да намерят правилното място, което да ги мотивира и да ги прави ефективни, обясни Пенчев.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44