Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Часове преди убийството Немцов критикувал Путин в радиоинтервю

| обновено на 28.02.15 в 10:18
Само няколко часа преди бъде убит руският опозиционен политик Борис Немцов остро е критикувал президента Владимир Путин заради безумната, агресивна и смъртоносна политика на война срещу Украйна, с която е въвлякъл Русия в криза, предаде Асошиейтед прес.

Страната има нужда от политическа реформа, е казал Немцов за радио "Ехото на Москва".

Когато властта е концентрирана в ръцете на един човек и той управлява вечно, това ще доведе до абсолютна катастрофа
, казва още Немцов. Той призовава руснаците, които са против войната в Украйна, да дойдат на шествието "Пролет" в московския район Марино, което беше планирано за неделя. Опозиционната демонстрация обаче го отмени и вместо това ще има траурно шествие. Руски опозиционери казаха днес, че Борис Немцов е изработвал доклад за присъствието на руски войски в Украйна, предаде Ройтерс.

В интервю за вестник "Собеседник" този месец Немцов е споделил също, че 86-годишната му майка се страхува, че Путин може да иска да го убие заради опозиционната му дейност.

Според вестник "24 часа" последното интервю на Борис Немцов е за радио "Вести", дадено два часа преди разстрела му. В него той пояснява какъв ще бъде организираният от него в неделя протестен марш.

Трябва да сме реалисти, няма да има милиони. Призовали сме хиляди... Опозицията трябва да бъде по-близо до народа... Той разбира само от езика на силата, силата, проявена в масовост, казва Немцов за руския президент Владимир Путин.

В интервю за англоезичната руска телевизия "Раша тудей" прессекретарят на президента Дмитрий Песков отбеляза, че Немцов е имал достатъчно тесни връзки с различни хора в Киев, често е пътувал дотам и това не е тайна.

В политически план той не представлявал никаква заплаха за Путин, казва президентският прессекратар.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Убиха руския опозиционен политик Борис Немцов. Путин нарече убийството "поръчково"

Руският опозиционен политик Борис Немцов беше убит късно снощи на метри от Кремъл. Неговите съратници възнамеряват утре да проведат траурно шествие в центъра на Москва, вместо планирания антикризисен марш в покрайнините на града. От кметството..

обновено на 28.02.15 в 11:37
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44