Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Милчева: Няма как да изключим националната митология, създавана от Ботев и Вазов

Снимка: БГНЕС
Учителите Цветана и Николай Милчеви преподават български език и литература. Те споделят, че преподават честно своите познания за онова, което е било, и онова, което трябва да бъде.

Цветана Милчева
подчерта, че е важно децата да осъзнаят какво е да си част от една традиция, каквато е честването на 3-ти март като част от българската национална митология.

Не бива да забравяме, че тогава, когато светът се е опознавал, човек е живял в мита. Няма как да изключим националната митология, която създават Ботев и Вазов с този патос, който днес може да бъде отречен от позицията на съвременното високомерие, но може да бъде и припознат като един от начините да опознаем света като нещо, което набавя понякога липсващото ни национално самочувствие.

Интервюто на Таня Милушева с преподавателите Цветана и Николай Милчев можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44