Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикалисти от "Дунарит" не са доволни от отношението на министъра на икономиката към тях

Снимка: БГНЕС

Представители на КТ "Подкрепа" и на КНСБ във фирма "Дунарит" разговаряха с министър Божидар Лукарски в Министреството на икономиката за бъдещето на завода, чийто лиценз беше отнет за срок от шест месеца преди дни. Вяра Гергова от КНСБ във фирмата съобщи, че не е доволна от срещата, защото не е получила точни обяснения защо лицензът е отнет.

Ние сме на ръба на оцеляването, хората ни не знаят какво ще стане в утрешния ден. За утилизация тук не се говори. На този етап се говори за нови договори с чуждестранни фирми. След тази среща, от която не сме удовлетворени, ще разговаряме с хората. Никой не е запознат по какви причини е спрян лицензът. Готови сме на всякакви синдикални действия, за да защитим работните си места, продукцията, плащанията. Подразни ни държанието на икономическия министър спрямо насКоето му е удобно, това говореше. Той нямаше яснота като министър на икономиката. Мога да цитирам, днес го потвърди, че "Дунарит" е заплаха за националната сигурност, без аргументи. Това твърдеше на срещата и Аню Ангелов. Не се говори на този етап, че е спрян за утилизация, а за нови договори с чужда страна, с фирма, с която шест години поддържаме и се доказваме. Имаме вече един провален износ на трети март.

Цялото интервю на Емилия Антова с Вяра Гергова можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44