Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без ток остават 30 села в Смолянско

Снимка: Радостина Чернокова

30 селища в община Смолян са без електрозахранване, а 26 са недостъпни. Със заповед на кмета Николай Мелемов, четвъртък и петък са обявени за неучебни дни за учениците на територията на общината заради усложнената обстановка и обявеното бедствено положение:

Единственото село, където физически не сме стигнали още, и където днеска се случва това, е Мугла. С ратрак купихме хляб. Имаме информация какви лекарства трябват. В момента с ратрака на пожарна безопасност ще стигнем там. Има около десетина села, където днеска ще стигнем, защото ще бъде отворен пътят. Навсякъде с шейни и с високопроходима техника доставяме хляб, лекарства и гориво. Ще останат някои махали около селата, където пътят е черен, където ще продължим и утре.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44