Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф на отделение "Инвазивна кардиология" в университетската болница в Стара Загора с фалшиви свидетелства за кардиолог

доктор Иван Вуцов
Снимка: Венелина Попова

Две фалшиви свидетелства за специалността „кардиология" има доктор Иван Вуцов, завеждащ отделението по инвазивна кардиология в Университетската болница „Професор Стоян Киркович“ в Стара Загора. Едното е издадено през 1991 година, а второто е от 1996 година. На базата на фалшивото свидетелство за придобита специалност той  е получил от Медицинския университет в София и документ за сертификат за инвазивна кардиология. Информацията беше потвърдена за „Хоризонт“ от  Валентин Димитров-юрист на частната болница „Тракия“, където доктор Вуцов е работил 4 месеца.  

Иван Колев – прокурист на болница „Тракия“, обясни пред „Хоризонт“ защо доктор Вуцов е бил освободен като лекар от отделението им по инвазивна кардиология:

Получихме сигнал от служител на софийско РПУ, че докторът, работещ при нас, няма необходимите свидетелства да извършва тази дейност, след което имаше разговор между служители на болницата и него, пред които той е признал този факт и ние мигновено поискахме от него да приключим трудовите си взаимоотношения, което се случи на същия ден.

Когато от Медицинския университет в София издават на доктор Вуцов сертификат за инвазивна кардиология, очевидно не са проверили достоверността на представеното от него свидетелство за придобитата специалност „кардиология“, както са направили, след като той е поискал да му бъде издаден сертификат за поставяне на пейсмейкъри. След като отказват да му издадат въпросния сертификат, лекарят е поискал да му върнат свидетелството за признатата специалност, нотариално заверено от нотариус Денчо Недялков. От университета обаче отказали и го изпратили на разследващите органи. Странното е, че го правят година след установяването на фактите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44