Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Лазаров: Пътят Асеновград – Смолян може да бъде отворен най-рано утре

| обновено на 16.03.15 в 09:10
Снимка: БГНЕС

Пътят Асеновград – Смолян може да бъде отворен най-рано утре. Това съобщи в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" ръководителят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров от мястото, където пътното платно е затрупано от огромни скални късове:

В момента разчистваме падналата скална маса. Тъй като има огромни камъни, колкото половин камион, а и по-големи, раздробяват се с хидравличен чук, товарят се и се изнасят. При падането една част от скалния масив е останала горе, много високо, на повече от 50 метра височина. Очакваме да дойдат алпинисти със специализирана техника, с хидравлични крикове, които да се опитат да свлекат и останалата скална маса. След това ще дойдат и специалисти по взривявания, които да преценят какви действия трябва да се предприемат по още един масив, за да се обезопаси напълно участъкът.

Инж. Лазаров призова шофьорите, пътуващи от и за Смолян, да карат много внимателно заради опасността от падащи камъни. Само през тази нощ основното алтернативно трасе до Смолян – пътят през Кричим и Девин, е било засегнато от три свлачища, които са били разчистени до разсъмване.

Целият поток на пътуващи от Смолян е пренасочен през обходния маршрут Девин – Кричим, съобщи диспечерът от Автогарата в Смолян:

Цялото движение е пренасочено през Кричим. Вчера 4-5 автобуса са отишли. Днес, до момента, са заминали три.

На автогарата в Смолян няма струпване на хора. Пътниците получават предварително информация, че е променен маршрутът на автобусите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Водата потече в Кърджали след отстраняването на тежка авария

Възстановено е подаването на вода в района на Кърджали след тежката авария на магистралния водопровод. Започна захранването на ниските жилищни квартали, като за останалите части на града се очаква това да стане до края на деня. Водата, обаче, няма да е годна..

обновено на 16.03.15 в 14:44
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44