Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Славов: В България трябва да се оптимизира работата на БОРКОР и Комисията за конфликт на интереси

| обновено на 20.03.15 в 09:55
Снимка: БГНЕС

Асоциация "Прозрачност без граници" представя днес проекта "Гражданска платформа за отговорно и отчетно управление". Целта на проекта е да насърчи включването на неправителствените организации в процеса на формулиране на политики и вземане на решения на местно и регионално ниво в Северозападния и Централен южен район на страната. 

Това е проект, който е подпомогнат по програмата на европейското икономическо пространство и неговата цел е да се фокусираме върху контролните институции на местно ниво в две посоки. Тези, които са свързани със строителния контрол и даването на екологични разрешителни за това строителство. А също така и контролни институции, които работят в областта на защитата на децата в риск. Проектът ще бъде сравнително кратък, около 12 месеца, обясни Калин Славов   изпълнителен директор на "Прозрачност без граници".

В интервю за "Хоризонт" Славов посочи, че правното изследване, което е предшествало изработването на методология за взаимодействие между контролните институции и неправителствения сектор, е устновило елементи на неясноти и препокриване на правомощия.

Според изпълнителния директор на "Прозрачност без граници" Калин Славов в България е необходимо да се оптимизира работата на БОРКОР и Комисията за конфликт на интереси, а не да се пренася изцяло румънският модел за борба с корупцията.

Самият механичен пренос на един модел няма да даде ефекта, който искаме сам по себе си. Възможно е да имаме такава структура, но задължително трябва да се решат и тези чисто организационни и законови въпроси, смята изпълнителният директор на асоциация "Прозрачност без граници". 

Цялото интервю с Калин Славов можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44