Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС обсъди предложетия за намаляване на риска от наводнения


Предложенията за законодателни промени и идеите на  областните управители за намаляване на риска от наводнения бяха обсъдени на заседание в Министерския съвет.  В срещата  участваха представители на институции, които имат отговорности за намаляване на риска от наводнения.  Обсъдена е идеята за създаване на фонд за превенция и покриване на щетите от наводнения, както и координацията между институциите. Проблемът е, че такъв фонд би изисквал допълнителен финансов ресурс.

Страните са били единодушни, че е по-добре средствата да се дават за превенция, съобщи министър Ивелина Василева. Ще се търси финансиране и по европейски фондове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44