Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До месец подписват за депото за отпадъци в Ямбол и Сливен

Договорът с фирмата изпълнител на строителство на Регионално депо за неопасни отпадъци от общините Ямбол , Нова Загора, Тунджа, Сливен и Стралджа се очаква да бъда подписан до края на месец март, съобщиха от пресцентъра на община Сливен. Стартът на строителните работи се очаква  към 20 април.
Според кмета на Сливен нж. Кольо Милев-, който е и председател на Регионалното сдружение за управление на отпадъците, срокът за изпълнение на обекта е 180 дни, но може да бъде съкратен и до края на лятото да има завършен обект от основните компоненти по проекта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

1 030 лева е средната пенсия за стаж и възраст през юли

1 030 лева достигна средната пенсия за осигурителен стаж и възраст през месец юли тази година, отчете Националният осигурителен институт. Нарастването е с 13,6 процента спрямо година по рано. Преди осъвременяването на пенсиите от първи юли средният размер на тази за стаж и възраст през юни е 910 лева.  Така ефектът от увеличението на пенсиите,..

публикувано на 25.08.24 в 10:45

Църногоровският панаир се провежда край Малко Търново

Летните културни празници в Малко Търново продължават и днес. Акцент в програмата е Църногоровския панаир, който се провежда в местността Черногорово. Тя се намира около 4 км югоизточно от Малко Търново, около Църногоровската река. Това е една от най-красивите местности в района, любимо място за отдих на малкотърновци и гостите на града. От 1990..

публикувано на 25.08.24 в 09:00

Опасно горещо време в по-голямата част от страната

Предупреждение за горещини и днес. В сила е "жълт" код в 18 области, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е за  Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Стара Загора, Хасково, Ямбол.  На места в тези области..

публикувано на 25.08.24 в 08:31

Благотворително пешеходно шествие в памет на Атанас Градев и Йордан Илиев

Благотворително събитие се организира в памет на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев.  Днес, в неделя от 10.30 ч. ще се проведе пешеходно шествие, с което да се почете паметта на двамата, загубили  живота си преди 2 години.  Организатори на събитието са ОД на МВР Бургас и Фондация „Емил Шарков“, като целта на паметното пешеходно шествие..

обновено на 25.08.24 в 07:40

Над 100 изпълнители участват в концерта, посветен на Украйна в Бургас

Украинската диаспора в Бургас, Почетното консулство на Украйна в Бургас, с подкрепата на Община Бургас и Международен младежки културен център отбелязват днес Деня на независимостта на Украйна с голям концерт. В него ще участват над 100 изпълнители от украинската общност. Събитието ще започне в 17:30 часа пред Международния младежки културен център...

публикувано на 24.08.24 в 15:40

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. Днес дейностите по неговото локализиране ще продължат, на място са 11 противопожарни екипа и горски служители.  Пожарът пламна в четвъртък следобед в гориста, труднодостъпна местност, засегнати са около 1000 декара, тепърва ще се изясняват причините за възникването на пожара.

публикувано на 24.08.24 в 07:56

Евтим Милошев: 245 млн. компенсация за бизнеса заради скъпия ток

245 млн. лева са осигурени за компенсация на бизнеса за по-високите с 40 на 100 сметки за ток от месец юли до края на годината. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев след среща с хотелиери и ресторантьори в к.к. “Слънчев бряг“. Очаква се изплащането на средствата да започне след 2 месеца, когато страната ни ще получи поисканата..

публикувано на 23.08.24 в 16:29