Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на 13 моряци, изчезнали след потъването на руския траулер край Камчатка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Морските спасителни служби продължават операцията по издирване на 13 моряци, изчезнали след потъването на руски траулер край полуостров Камчатка.  

Потвърдена е смъртта на 56 души, сред които и капитанът.  Спасени са 63-ма, повечето в тежко състояние. Все още не е ясна причината за потъването на траулера  "Дальний Восток", който е бил със 132-ма души на борда. Търсенето се осъществява по въздух и вода. Заместник-началникът на Далекоизточния регионален център за спешна помощ Тимур Тадеев каза:
 
В ход е спасителна операция в Охотско море, където потъна траулерът "Дальний Восток". В този момент над 14 плавателни съда участват в спасителната операция.

Руските власти обявиха, че има няколко версии за инцидента. Предполага се, че корпусът е бил пробит след удар в леден блок. Според друга версия, траулерът е бил претоварен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

54 души са загинали при потъването на руски траулер в Охотско море

Най-малко 54 души от екипажа на руски риболовен траулер са загинали, след като корабът потънал в Охотско море. 63-ма моряци са спасени, а съдбата на 15 все още не е известна. На борда на дългия 104 метра хладилен траулер е имало 132-ма души. В..

публикувано на 02.04.15 в 12:06
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44