Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отец Йордан Карагеоргиев: Всяко страдание, изтърпяно с вяра в доброто, завършва с възкресение

Снимка: БГНЕС

Отец Йордан Карагеоргиев е старозагорски свещеник, който служи и в старозагорския затвор, където е построил храм и параклис. Дава утеха и на болните от университетската болница "Проф. Стоян Киркович". Обичан и тачен е от стотици миряни. 

На първия ден от великденските празници отец Йордан говори пред "Хоризонт" за сакралния смисъл на Възкресението, за греха, покаянието и изповедта. Свещеникът ни напомня на този светъл празник, че изключително стойностните неща в живота, сред които е спасението на душата, духовното извисяване, изисква най-много труд. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44