Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надя Стоянова:

Работодателите търсят хора с езици, финансисти и кадри в сферата на човешките ресурси

Снимка: БГНЕС

За трета поредна година Кариерният център на Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира кариерен форум "Златната ябълка на успеха". Над 30 български и чуждестранни компании участват в кариерния форум. Те предлагат работни и стажантски позиции.

Координаторът към Кариерния център Надя Стоянова разясни за "Хоризонт":

Направили сме списъци със стажантските и работните места, които даваме на студентите. Във фейсбук групата на събитието и на сайта на Кариерния център също са публикувани. Направихме две обучения в рамките на форума за подготовка на документи за кандидатстване за работна позиция, както и за методи за търсене на работа. Търсят се хора с езици, финансисти, както и кадри в сферата на човешките ресурси.


Всеки студент, който иска да се запознае с работодателите, но не е уверен в уменията си за подготовка на документи за кандидатстване на работа или явяване на интервю, може да вземе участие в специално организираните срещи, които се провеждат в Конферентната зала на университета.

Провеждат се и обучения, които разясняват психологията на провеждането на интервюто за работа, както и как да намерим мечтаната позиция.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44