Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Дамовски: ЕС не е направил нищо сериозно за Македония в последните 10 години

Снимка: БГНЕС

Брюксел няма тежест в Македония и затова ни чака демонстрация на сериозни пазарлъци. Това каза за "Хоризонт“ в предаването "Нещо повече“ македонският анализатор и журналист Александър Дамовски.

Според него Европейският съюз не е направил нищо сериозно за Македония в последните 10 години и смята, че Брюксел не прави нищо по отношение на спора за името ѝ с Гърция и допълнително затруднява ситуацията. По думите му единствено САЩ са доказали, че могат да правят нещо категорично за Балканите и в крайна сметка всичко ще опре до това кой какво има, независимо дали това са записи, документи или сметки в офшорни компании. Той е убеден, че ситуацията в югозападната ни съседка ще се реши, защото ще се достигне до политически компромис.

Интервюто на специалния пратеник на БНР в Македония Николай Кръстев с Александър Дамовски чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44