Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Иван Стоянов: Целта ни е здравният работник да се промени и да не се държи зле с болните

Снимка: БГНЕС

Има проблеми в спешните отделения. Лекарите и болничната администрация се опитват да решат. Проверките са редовни и планово организирани. Това каза за "Хоризонт“ директорът на русенската болница д-р Иван Стоянов, който се дегизира като просяк, за да провери как работят колегите му. Според една от версиите той се е появил с просешки дрехи и перука пред входа на болницата в Русе. Позвънил е на вратата на спешния център, където се е показала сестра. Той е изразил симптоми на инфаркт, а медицинският работник на няколко пъти го е оставил да чака отпред, без да му обърне внимание и помогне.

Д-р Стоянов обясни, че публикуваните истории за случилото се различават от действителността. Той не е бил с просешки дрехи и перука, а болничният персонал са го познали, защото работи от 35 години в болницата и обясни: В Спешното отделение има проблеми, които ние се опитваме да решим по най-правилния начин. Целта е здравният работник да се промени и да разбере, че поведението му е неправилно. Не може при лошо поведение към болен да няма административна мярка към медицинския персонал.

Големият отзвук на "шпионската акция“ д-р Стоянов си обяснява с желанието на хората, които искат добро отношение: Хората искат да получат добра медицинска помощ, да са спокойни и да вярват на лекарите. Ние сме тръгнали по пътя и ние ще им го дадем.


Целия репортаж чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44