Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фестивалът на розата" е новият туристически маршрут

| обновено на 05.06.15 в 17:05
Снимка: Венелина Попова

"Фестивалът на розата“ е новият туристически маршрут, един от 8-те в България, който обхваща основните обекти в Долината на розите и в Долината на тракийските царе.

В Казанлък са разработени и 7 местни туристически продукта по линия на Оперативната програма „Регионално развитие“. Това съобщи в Казанлък министърът на туризма Николина Ангелкова, която е гост на празника на града и на "Фестивала на розата", който тази година се провежда под егидата на ЮНЕСКО.

Миналата година, само през трите кулминационни дни на "Фестивала на розата", градът е бил посетен от 150 хиляди души, тази година, след изложбата в Лувъра, се очаква още по-голям поток от туристи. Министър Ангелкова посочи:

Тук има повече от 1500 могили и още много работа за всички наши археолози, учени и изследователи и съм сигурна, че няма да сме само на трето място след Италия и Гърция по артефакти, а можем да бъдем наравно с тях.

На празника догодина ще бъде открит и новият музей на розата. За изграждането му кабинетът отпусна половин милион лева.

Следващата седмица в Министерството на туризма ще бъде представен новият сайт на туристическите атракции в България, в който са включени около 4000 обекта в страната. Министър Ангелкова и посланикът на Япония у нас Такаши Коидзуми привестваха гражданите и гостите на града и откриха скулптурата „Японката“, изградена по проект на вече покойния казанлъшки скулптор Доко Доков.

         



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44