Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До Ванкувър и назад или една история за петте градове-лидери в компостирането

Снимка: vancouver.ca
В поредното издание на нашата рубрика ще ви "отведем" чак до Ванкувър - първият град, в който има забрана за изхвърляне на хранителни отпадъци.
Ще ви разкажем повече за канадския град, който неизменно присъства в челната тройка на най-хубавите градове за живеене и за важните решения на кмета. Разбира се, и за начина, по който градските хранители отпадъци се преработват в течен тор. Успоредно с официалната история, ще чуете и една българка, която от години живее именно във Ванкувър - тя е певица, казва се Юлияна Тишелова. От нея ще разберем какво "мислят" мечките, които често се срещат по улиците на Норт Ванкувър, за компостирането и още куп интересни неща.

Ще "прескочим" също така до останалите четири града-първенци по компостиране и свежи идеи в това отношение - ще ви разкажем, например, как в Торонто има възможност да се събира отделно дори използваното олио.

И ще добавим интересни факти за ползата от био-торовете - тези, които сами можем да "получим", ако решим да се присъединим към хората, които мислят "в зелено".

Чуйте!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.