Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радиоточките в община Ловеч може да замлъкнат

Хиляди жители на община Ловеч ще останат без радиоточки, ако днес Общинският съвет приеме предложението, направено от кмета Минчо Казанджиев, изградената още през 70-те години на миналия век мрежа да бъде закрита.

Проверката, която направихме, показа, че не само радиоточките са проблем, проблемът вече е в централата – няма резервни части. Този начин на обслужване е на своето доизживяване поради простата причина, че няма техническа възможност за отстраняване на тези повреди. Затова аз внасям предложение за преминаване към друг вид на обслужване – не чрез кабел, а чрез ефир,
каза кметът Казанджиев.

Още за мотивите му, както и защо част от общинските съветници гласуваха против предложението му на заседанията на постоянните комисии и как реагираха жителите на общината, можете да чуете от репортажа на Пламен Христов в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44