Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малина Едрева: Столичната община стимулира активността на гражданите в управлението на града

Снимка: БГНЕС
Гражданите на София свикнаха всяко градоустройствено решение на общината да се превръща във фокус на граждански дебати, медийно и обществено внимание. За съжаление това често става пост-фактум или в последния етап от разглеждането на определени проекти, когато гражданското участие вече не може да повлияе на взетите решения.

Защо е важно гражданите да бъдат включени в консултативния процес на по-ранен етап? Как гражданското участие може да подобри качеството на взиманите решения? Защо общината има интерес да изследва нуждите и нагласите на софиянци към една или друга градска промяна? Как да се подобри диалогът?
Тези въпроси ще бъдат зададени на дебатния форум "В каква София искаме да живеем? Как да се подобри диалогът община - граждани?“

Сред участниците в дебатите тази вечер в „Червената къща“ са: арх. Ангел Захариев (Група Град), Малина Едрева (Столичната община) и Павлина Петрова (Фондация "Форум за наблюдение и анализ на публични политики").

Чуйте повече по темата от разговора с Малина Едрева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.