Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

П. Москов: До няколко месеца ще се справим със заболяванията, изискващи комплексно лечение

| обновено на 07.07.15 в 16:13
Снимка: БГНЕС

В гранитната зала на Министерския съвет започва третото издание на инициативата "Партньорство за здраве". Срещата се инициира от министъра на здравеопазването Петър Москов с представители на всички заинтересовани от промените в здравната система.

Всички промени, които предвиждаме, трябва да решат именно тези проблеми, отчете пред партньорите здравният министър Петър Москов. Той обясни, че е стартиран процес по остойностяване на всички медицински дейности по четири показателя – цената на труда на медицинския екип, цената на консумативите, медикаментите и изделията, нужни за лечението, стойността на стопанските разходи и разходите за амортизация и консумативите на скъпата медицинска техника:


Мисля, че в рамките на няколко месеца, ние ще можем да се справим поне със заболяванията, на които искаме да осигурим комплексно лечение и да заложим 100% рефинансиране в основния пакет. Това ще е път, който ще извървим заедно със съсловните организации. Външен консултант ще бъде нает, който всъщност ще подпомогне нашите действия от гледна точна на методология и максимална публичност на резултатите.

В заседанието ще вземат участие постоянният представител на Световната банка за България Антъни Томпсън и Филип-Михал Домански от Генерална дирекция „Здравеопазване и безопасност на храните“ на Европейската комисия.

По време на срещата ще бъдат представени годишните „специфични препоръки“ за България в частта „здравеопазване“, в рамките на Европейския семестър, докладът на Световната банка относно здравния сектор, а също така и резултатите от дейността на работните групи, които обсъждат промените в здравната система, в лекарствената политика и оценката на качеството в сектора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44