Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на София, Варна и Пловдив ще гласуват с четири бюлетини през октомври

Снимка: БГНЕС
С четири бюлетини ще гласуват жителите на три областни града - София, Варна и Пловдив, на предстоящите избори за кметове и общински съветници наесен. Бюлетините ще са за кмет на община, за кмет на район, за кмет на кметство и за общински съветници.

На вота през октомври ще могат да гласуват хората, които имат адресна регистрация по постоянен и настоящ адрес само в България, 6 месеца преди датата на произвеждане на изборите.

Българите, които имат настоящ адрес в Германия,Турция или друга държава, няма да могат да избират представители за местната власт.

Хората, които искат да гласуват по настоящ адрес трябва да го заявят 14 дни преди датата на изборите.

През този месец Централната избирателна комисия провежда разяснителна кампания в различни населени места. В София, в бившия Партиен дом можете да получите информация и в следващите два дена, от 12.00 до 14.00 часа. Днес беше първата среща на ЦИК със столичани.

Подробностите чуйте в репортажа на Радостина Билярска в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44