Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от ВМЗ - Сопот излизат на протест пред Министерство на икономиката

Д. Атанасов: КТ "Подкрепа" винаги е била за повишаване на заплатите и ще го постигнем

Снимка: БГНЕС

За предаването “Преди всички“ председателят на КТ "Подкрепа" във "ВМЗ - Сопот" Димитър Атанасов коментира предстоящия протест на работниците в предприятието пред сградата на Министерството на икономиката. Исканията на протестиращите са да бъде подобрена организацията на ефективността на работата в завода и да бъдат увеличени работните възнаграждения.

Атанасов поясни, че министърът не е виновен, а е бил подведен от господин Юлиян Насков, който е член на директорите в оставка, който междувременно обвинява КТ "Подкрепа" в желание за контрол, корпоративни интереси и желание за кадруване.

КТ "Подкрепа" никога не се е борила за това нещо. Обвиняват ни, че искаме да върнем бившия изпълнителен директор Иван Стоенчев. Това не отговаря на истината, поясни Атанасов.

Днес сме подготвили една папчица с документи, която да дадем на заместник-министъра и днес ще му лъснат лъжите от всякъде, коментира още председателят на КТ "Подкрепа" във "ВМЗ - Сопот" относно Юлиян Насков, който според Атанасов е коментирал темата по различен начин пред засегнатите страни. Относно въпроса с площадка "Иганово" Атанасов поясни:

Трима човека направиха възможно пускането на площадка "Иганово", но от господин Юлиян Насков не е сред тях. Когато трябваше да се пусне, той се уговаряше с външните контингенти. Премиерът Бойко Борисов, главният комисар Сотир Цацаров и шефът на РУП Карлово господин Христо Бахлов – това са хората, които направиха възможно пускането на площадка "Иганово", но не и бордът на директорите.

Атанасов коментира също входираното писмо за увеличаване на работните заплати във "ВМЗ - Сопот":

КТ "Подкрепа" винаги е била заплатите да бъдат вдигнати и за това нещо ще настояваме. Имаме готов план, нашите експерти работят по този въпрос. Хората го заслужават.

Подробности чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44