Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Решетников: В близко бъдеще очакваме влошаване на ситуацията в Украйна

Бъдещето на Украйна в близките години ще остане неясно, докато не се изясни дали иска ли тя да се отдели от Русия и да реши как ще продължи развитието си от тук нататък. В близко бъдеще се очаква единствено влошаване на ситуацията в Украйна в икономически и политически аспект. Това коментира директорът на Института за стратегически изследвания в Русия Леонид Решетников.

Според него САЩ са организирали държавния преврат в Украйна със свалянето на законно избрания президент и използват събитията в Киев като повод за разполагане по границите на Русия на военни бази и тежко въоръжение:

САЩ обяви информационна, политическа, хуманитарна и икономическа война на Русия. Всички страни се наредиха в колона зад Америка и участват в тази война срещу Русия. Ние в Кремъл виждаме това.


Решетников смята, че това, което се прави, не е във връзка със събитията в Украйна, а с цел отслабване на Москва и спиране на по-нататъшното ѝ развитие като свръхдържава:

Студената война се възроди и като цяло тя не е спирала. Ние в Русия постоянно изпитваме въздействието на тази Студена война, а тя сега се изостри. Що се отнася до „горещата война“ – наши хора загиват в Донбас. Разбира се, тя не е мащабна, но това са горещи прояви.

Според него в близко бъдеще се очаква единствено влошаване на ситуацията в Украйна в икономически и политически аспект: Съществуването на Украйна като едно цяло, каквато е създадена през 1918 година от болшевиките, е големият въпрос.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44