Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Настимир Ананиев: Енергийното лоби си има тежест в парламента

Снимка: БГНЕС



Заместник-председателят на Движение "България на гражданите" и депутат от Реформаторския блок Настимир Ананиев подчерта, че енергийната система се източва и има страшно много кражби.

Дупката в НЕК всяка година се увеличава, сега е намалена на около 400 милиона лева и затова винаги съм бил против да се слага тежестта върху малките и средните предприятия. Непрекъснато се казва "Вие трябва да платите сметката", но никой не казва кой носи отговорност. Енергетиката е много голям проблем, като цяло, защото дупката седи там, отворена е и няма по какъв начин да бъде затворена. Трябва първо да се затвори дефицитът. Единият вариант е да се вземе кредит и той да се отрази на всички данъкоплатци. Другият вариант е един, който, за съжаление ще се отрази върху всички абонати. И в единия, и в другия случай опира до абсолютно всички граждани. Някои от по-малките фирми може и да не поемат тази тежест и да затворят врати. Трябва да се търси отговоронсот, къде са отишли тези 2 милиарда и 200 милиона например от "Белене" и "Цанков камък", някой носи ли отговорност, може ли част от тези пари да се възстановят?! Може в един момент да стигнем до фалит на НЕК.

Настимир Ананиев цитира информация в различни медии, че над 140 депутати имат някакви връзки в енергетиката и, по този начин, имат някакъв конфликт на интереси.

Енергийното лоби си има тежест в парламента.

Цялото интервю на Емилия Антова с депутата Настимир Ананиев можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44