Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специалистите съветват

Важното е да стигнем живи и здрави там, за където пътуваме

Горещият август е най-рисков за шофьорите

Нека не ви изнервя тази гледка
Снимка: ЕПА/БГНЕС
В разгара на лятото сме, започна месец август - време, което много хора очакват с нетърпение, за да заминат някъде за лятната си почивка.

Месец август е и един от месеците в годината, които са белязани от най-много жертви на пътя и пътнотранспортни произшествия.

Повече от 60 души губят живота си по пътищата през всеки един от тези два месеца, а катастрофите са стотици. Причините не са една или две.

Защо се случва това и кои са съветите и препоръките за безопасно пътуване през лятото, чуйте от Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

Едни от съветите са свързани със съобразената скорост, да не си поставяме точен час на пристигане, задължително да ползваме колани (150 души годишно загиват, защото не са ги поставили ), дори и на задните седалки, а за децата – столчета или колани, спазвайте някакъв щадящ режим на шофиране и почивка… Наспете се добре, преди да тръгнете към морето. Не пийте алкохол предната вечер. Не яжте обилно, преди да потеглите, защото това успива. Пийте повече вода… Чуйте и – лек път!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.