Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Елхово: Пожарът в местността Вълча поляна е сериозен и се разпространява по посока Турция

| обновено на 05.08.15 в 15:20
Снимка: Даниела Костова

Ситуацията с пожара в района на село Вълча поляна, Елховско, е изключително сложна. Той е на голям фронт и се разпространява извън селото по посока Турция. Огнената стихия се разпространява от три страни около селото. Изгоряла е една къща и няколко селскостопански постройки. Леко е пострадал собственикът на изгорялата къща. Горят смесена гора, сухи треви, ниска растителност. Евакуация засега не се налага, но е създадена организация и при необходимост хората ще бъдат настанени при техни близки. В гасенето е включен и хеликоптер на Министерството на отбраната. Непрекъснато променящата се посока на вятъра обаче силно затруднява борбата с огъня. Все още не е ясна причината за пожара, но местните жители смятат, че е от неизгасена цигара.

Пред "Хоризонт" кметът на Елхово Петър Киров заяви:

Ситуацията в Елховско е изключително сложна. Около 10 часа сутринта приключихме с пожара в село Лесово, но в 12.15 часа получихме сигнал за село Вълча поляна, където тракторист, който неправилно е боравил с машината, е запалил югоизточната част на селото. Има изгоряла къща. Човекът, живеещ в нея, е евакуиран. Имаме засегнати няколко двора и изгорели няколко помощни постройки. 

Продължава борбата с пожара, който е на изключително голям фронт и се разпространява извън селото по посока Турция. Говорим за фронт километри, не знам как ще се справим. Теренът е пресечена местност, широколистни гори са засегнати. Надявам се до края на деня да имаме някакви добри резултати.

Приоритет на всички екипи на пожарната е овладяването на пожара в селото. Взели сме всички мерки, за да не бъдат засегнати нови къщи, гасят се засегнати стопански постройки и треви. Спрели сме тока на селото и сме събрали хората в центъра на селото.

сн. Даниела КостоваГлавен комисар Николай Николов обясни по-рано, че има две засегнати къщи от пожара край махала Вълча поляна. Сведения за пострадали хора засега няма:

Пушекът, който се вижда, е доста сериозен. Пожарът в Лесово, за който говорим от два дни, е добре, но на около 10 км от местността Вълча поляна се развива по посока юг към границата с Гърция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44