Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опечалени и частна траурна агенция се оплакват от забавяне на погребенията в Ловеч

Гробища
Снимка: БГНЕС

Частна траурна агенция и жители на Ловеч се оплакаха от забавяне на погребенията в местния гробищен парк и създаване на  проблеми от страна на Общинската служба "Обредни дейности".

Ивелина Бошнякова, представител на една от частните траурни агенции в града, обясни че често както те, така и гражданите имат проблеми  с дирекцията:

Разиграват близки за часове, отлагат погребения за следващия ден.

Директорът на Общинската служба "Обредни дейности" Йорданка Ичева отхвърли обвиненията и обясни, че причина за закъсненията са изключително горещото време, както и избраното място, което в последния подобен случай е било каменисто и трудно достижимо.

От частната траурна агенция допълниха, че заради възникнали проблеми с погребения, са подали няколко жалби:

В Общината, до прокурора и вече сме получили отговори. Нещата стават все по-зле – не се обръща внимание.

Според Пламен Петков, заместник-кмет на община Ловеч, проблемите с погребенията ги създава само една от частните траурни агенции в града, която се стреми да вземе повече клиенти, а не общинската дирекция „Обредни дейности“


Коментари на опечалени потърпевши, както и подробности по случая, чуйте в репортажа на Пламен Христов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44