Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари от Търговище искат връщане на лиценза на болница "Папуров"

Регионалната колегия на Лекарския съюз в Търговище разпространи декларация, в която се призовава да бъде възстановен лицензът на хирургична болница "Папуров", който беше отнет със заповед на министъра на здравеопазването Петър Москов.

Декларацията е изпратена до Министерството на здравеопазването, Комисията по здравеопазване към Народното събрание, съобщи доктор Панайот Арнаудов, председател на регионалната лекарска колегия и изказа тревогата си за пациентите на болница "Папуров":

Пациент гласувал доверие на лекар, който го е оперирал, трябва да избира или да прекрати лечението си, или да отиде в друго здравно заведение при непознат лекар и непознати условия. Кой в момента поема отговорността за лечението на този пациент? Има изписани пациенти, които подлежат на задължителен преглед. Кой ще ги извърши в момента, след като така драстично закрихме, зачеркнахме от лицето на областта едно изключително добро здравно заведение и затова Лекарският съюз застава зад тях.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Д-р Папуров: Политико-икономически интереси стоят зад отнемането на лиценза на болницата

Политико-икономически интереси на хора от Търговище стоят зад решението на министъра на здравеопазването Петър Москов да отнеме лиценза на болница "Папуров" , заяви управителят д-р Добрин Папуров и съобщи, че решението ще бъде обжалвано...

обновено на 07.08.15 в 19:26

МЗ отне лиценза на хирургична болница "Папуров" в Търговище

За първи път Министерството на здравеопазването отне лиценз – на частната Специализирана хирургична болница за активно лечение "Папуров" в Търговище. Лекуваните в нея 16 пациенти ще бъдат преместени в други болници по техен избор. Проверката в лечебното..

обновено на 06.08.15 в 18:37
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44