Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Току-що ремонтирани съоръжения за игра и почивка в Силистра се разрушават целенасочено

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Наскоро ремонтираните съоръжения за почивка и игра на деца в Силистра се разрушават целенасочено. Това маблюдение споделя местната управа и гражданите.

Парковата част в Дунавската градина в града е изцяло преобразена с нови алеи, осветление, пейки, кътове за отдих, спортна и  детски площадки. Над 5 млн. лева са вложени в реконструкцията на парка и централния градски площад. Проектът все още не е приключил, а сигналите за вандалски действия и посегателства са ежедневие, коментира зам.-кметът по устройство на територията Емил Гойчев:

Имаме сигнали за отскубнати и откраднати дръвчета, храсти и цветя. Имаме сигнали за разглобени пейки. На площадката за 6-годишните се забавляват 14-15-годишни младежи. На площадката за 3-годишни се забавляват 10-12-годишни.

Ремонтираните фонтани са се превърнали в нещо като обществена баня:

Забелязвам родители, които отиват там целево, събличат децата си и ги пускат да бягат във фонтана или през фонтана. След това ги преобличат и си заминават. Децата скачат по дюзите, минават с велосипеди по тях. Това ги уврежда. За тези фонтани са дадени над 150 хил. лева, обясни Гойчев.

Милиони левове се харчат всяка година за ремонти и облагородяване на публичната инфраструктура в страната. В 36 български града са инвестирани около 180 млн. лева по схемата "Зелена и достъпна градска среда" по ОП "Регионално развитие“. Средствата са изразходвани основно за реконструкция на паркове, зелени площи, детски площадки и улици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44