Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В лагера край Прешево в Югоизточна Сърбия са пристигнали 5 автобуса с бежанци

Снимка: БГНЕС

В лагера край Прешево в Югоизточна Сърбия са пристигнали 5 автобуса с бежанци, пътуващи от сръбско-македонската граница. Ситуацията в лагера е спокойна, информира специалният пратеник на БНР в Македония и Сърбия Николай Кръстев:

Сръбските полицаи разговарят на английски с имигрантите и ги информират каква е процедурата по влизане и настаняване, която е под контрола на Върховния комисариат по бежанците на ООН. В момента там има около 2000 души, които получават храна и консумативи. Бежанците обаче са търпеливи да получат документите си, с които да отпътуват към Унгария и Западна Европа. Някои от хората се оплакват от забавяне на документите и невинаги има питейна вода.


Подробности чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44