Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има нещо (неуловимо прекрасно) във въздуха на Самоков

Снимка: samokov.bg

Една идея за съботно или неделно приключение в посока Самоков ви разказваме в нашето "Радиокафе", или по-точно даваме думата на Костадин Младенов - той не само е от Самоков, но и от много години работи в сферата на туризма, води групи по цял свят, но много обича когато си има чужденци, дошли да разгледат България с положително отношение. Заварваме го на път за Самоков с двама италианци - тях ще преведе по "стария път" между Самоков и Боровец, който е приятен, почти равен и с много сянка, което предвид днешните температури, звучи определено привлекателно.

Чуйте какво разказва за самоковските кътчета, една история, която започва с мястото за паркиране (дори и то е колоритно), през първото ароматно кафе за деня в Самоков, през запалването на свещички, че дори и закупуването на уникална ракия с билки от едно чудно място в града и последвалите възможности за разходки и по-сериозен туризъм между Самоков и Боровец.
Колкото по-качествено почиваме, толкова по-добре работим, а не обратното - това сочат международните излседвания, обяснява Костадин Самоков и се връща в историята на Самоков, прибавяйки към тази максима качествените личности, значими за България, които са избирали да почиват именно в Самоков и припомня, че има редица важни събития генетично свързани с града.

Така че заредени с любопитство и съботно-неделен приключенски дух, можете да потеглите към Самоков!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.