Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авторът Денис Олегов: В литературните конкурси печелят не творби, а имена

Сезонът на литературните конкурси тече. В тези мероприятия се включват десетки автори от всякаква възраст, търсещи реализация на своите идеи. Оценяването в голяма част от конкурсите обаче невинаги е обективно, споделят участници в тях:

Проблемът е, че не се дава голяма гласност на подобни събития, а те са полезни за младите автори. Според мен не печелят произведения, а печелят имена
, обясни Денис Олегов, участник в литературни надпревари.

Ако е някой конкурс, за който е предназначена една парична награда, наградените творби не получават кой знае каква реализация. Тези, които се издават в сборници, имат някаква реализация
, разказа Виктория Илиева, участник и жури в конкурси.

Репортажа чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44