Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" поиска оставката на Даниел Митов

Снимка: БГНЕС
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на министъра на външните работи Даниел Митов заради отказа на България да пропусне през въздушното си пространство руски самолети с хуманитарна помощ за Сирия. По-рано днес пленарната зала отхвърли искането на Сидеров за изслушване на външния министър по темата в Народното събрание.

С това решение на България се нанася двоен удар. Увеличава враждата срещу Русия, второ - увеличава потока от нелегални имигранти към България и Европа. Затова е длъжен да отговори външният министър тук и да поясни кое е наложило, кой му е поискал, кой му е наложил такова решение. Това ми прилича на 1999 година, когато Иван Костов затвори небето пак за руски самолети за Югославия. Митов дължи това обяснение. Митов трябва да бъде отстранен като министър.

Председателят на БСП Михаил Миков също коментира отказа на България да предостави на Русия въздушен коридор за хуманитарна помощ за Сирия:

Доколкото съм запознат, става въпрос за пореден акт към Русия, който разваля добрите отношения, но не съм учуден, защото с този външен министър, с този министър на отбраната, с тези позиции на президента, мисля, че това е така.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Даниел Митов

Даниел Митов: За да пропускаме самолети за Сирия, Русия трябва да позволи да ги проверяваме

За да бъдат пропускани руски самолети с помощ за Сирия, руската страна трябва да позволи товарите да бъдат проверявани на българско летище. Това каза министърът на външните работи Даниел Митов в отговор на поисканото от България обяснение защо страната ни..

обновено на 09.09.15 в 18:47
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44