Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатно обучение по лидерство в САЩ дава ценни бизнес познания на български студенти

Лятната предприемаческа програма, част от инициативата "Младите лидери на България", се провежда в САЩ и е насочена към студенти от различни български университети. Това е обучение по лидерство, създадено от фондация "Америка за България". До момента фондацията е подкрепила обучението на 170 млади българи. През петте седмици на активна подготовка студентите се запознават с основите на бизнеса, а лекциите се провеждат във водещи американски бизнес училище. Обучението е безплатно.

Престоят в САЩ ми беше полезен в личностен и професионален аспект. Там имахме постоянни упражнения да правим успешна бизнес презентации. Това е необходимо днес във всяка професионална сфера. Планирам да започна собствен бизнес, съвместно с баща си. Вече мисля по друг начин за бизнес модела, какви клиенти биха купували нашия продукт и как бихме могли да го предложим на пазара.
Това каза за "Хоризонт“ студентката по Индустриално инженерство и мениджмънт в Техническия университет в София Деница Симеонова, която преди месец се е завърнала от Америка.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44