Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клаудия Кардинале получи почетното звание доктор хонорис кауза от Академичния съвет на НАТФИЗ

Клаудия Кардинале
Снимка: БГНЕС
Актрисата Клаудия Кардинале получи почетното звание доктор хонорис кауза от Академичния съвет на Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов“ на тържествена церемония в учебното заведение. На събитието присъстваха много официални лица и почитатели на звездата.


Никъде фразата "да осъществиш своите мечти“ не е толкова смислена, колкото в нашето изкуство. Да живееш, правейки кино, означава да сънуваш с отворени очи. Когато играеш и режисираш всички професии, свързани с киното, изиграват и измислят един общ сън. Когато започнах да се занимавах с кино беше началото на 50-те години и тогава професията на актьора както за мъжете, талка и за жените беше много по-различна от това, което е днес, каза самата Клаудия Кардинале.

Репортажа чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44