Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В първия ТВ дебат срещу Хилари Клинтън Бърни Сандърс атакува неравенството в Америка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На първия телевизионен дебат на кандидатите за президент от Демократическата партия Бърни Сандърс атакува неравенството в Америка в продължение на няколко десетилетия.

Сега настъпи моментът, в който има възможност да бъде чуто от всички. Сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс е вторият по популярност кандидат на Демократическата партия за президент след Хилари Клинтън.

Донкихотският подход на Сандърс започва още през 70-те години, когато за първи път се кандидатира от името на Партията на съюза на свободата. От тогава досега мисията му е да премахне несправедливостта спрямо работниците, причинена от неравното разпределение на приходи. Списанието New Yorker го сравни с изтъркана плоча, която привлича младото поколение.

Бърни Сандърс се възприема като демократ-социалист, а социализмът напоследък има някакъв възход в САЩ. Връзката на социализма с комунизма се приема за ретро.

На дебата той обра овациите, като се изказа твърдо срещу институционалния расизъм и "за" промяна в системата за лишаване от свобода.

Представянето на Сандърс беше оценено като слабо от коментаторите заради не много подредените му мисли. Той беше уязвим на нападки от уверената и добре подготвена Клинтън.

Бившият държавен секретар постави под въпрос политиките му, които в миналото са били за по-лек контрол на оръжията. Най-голямата бариера пред Сандърс е да успее да убеди Америка, че е необходимо да се отхвърли капитализмът.

Коментара чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44