Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славчо Велков: Убийството на афганистанския имигрант не трябва да се преекспонира

Снимка: БНТ

Случаят от тази нощ, при който афганистански имигрант беше застрелян от граничен полицай край град Средец, не бива да се преекспонира, коментира в предаването „Преди всички“ експертът по сигурност и антитероризъм Славчо Велков:

Това е първият случай от началото на бежанската вълна от миналата година досега и той се случва в България. Не бива да се преекспонира случилото се. Граничните полицаи са подложени на огромно напрежение, предвид на големия обем от задачи, които имат и сравнително малките възможности. От друга страна ние не знаем какви са били точно условията на обстановката и ако е така, както се изложи, че това е група от млади мъже, без жени и деца сред тях и ако са афганистанци, твърде възможно е тези хора да са опитали да осуетят действията на граничните полицаи и там да е възникнало стълкновението. А защо да не влезем във версията, че е възможно да е направен опит да бъде отнето оръжието на полицаи. Тогава нещата биха могли да предприемат непредвиден характер.

Цялото интервю със Славчо Велков можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44