Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опити за контрол на вота в село Осетеново

Снимка: БГНЕС

Раздаване на бюлетини с предварително откъснати серийни номера, агитация пред секциите и струпване на хора в тях има в село Осетеново, където според председателката на ОИК Цанка Христова има и опити за контролиране на вота.

В село Гъбарево кандидат за кмет е отбелязвал по списък кой е гласувал за него, а в село Александрово - кандидат за кмет на община Павел баня беше спрял луксозния си автомобил пред училището за респект.

В Александрово се очаква да пристигне и представител на ОИК от Павел баня, който да установи защо, когато избирателите пускат своите бюлетини за кмет на кметство и община, както и за общински съветници, бюлетините се разтварят и техният вот става видим.

От общинската избирателна комисия заявиха, че имат срив в системата, която не им позволява връзка със служба ГРАО и ЦИК.

Подробности чуйте репортажа на Венелина Попова в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44