Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветозар Томов оправда лошата организация на работа на ОИК в София със законови разпоредби

Снимка: БГНЕС

Говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов призна за лошата организация на работа на Общинската избирателна комисия в столицата, но подчерта, че проблемът опира до законовите разпоредби. Той не е сигурен дали сайтът на Комисията блокира вчера заради хакерска атака:

Не съм достатъчно компетентен технически, за да кажа. Възможно е и атака да е било. Информационно обслужване направиха всичко възможно да овладеят проблема максимално бързо. Очевидно и те бяха затруднени и им трябваше време. Това доведе до доста голямо разстройване на работата на ЦИК в хода на изборния ден и на ОИК, с които комуникациите станаха трудни.

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44