Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мерджанов: Алексей Петров очевидно предопределя редица обществени отношения

Ташев: Очевидно Алексей Петров има сериозни врагове

Атанас Мерджанов

Няма как човек да не се обезпокои, когато не става въпрос за тежък криминален инцидент, а за атентат. Това каза за “Хоризонт“ в предаването “Нещо повече“ депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

Алексей Петров не е случайна фигура в българския обществен въпрос. Той очевидно предопределя редица обществени отношения. Атентат срещу него, когато се провеждат избори, също е достатъчно притеснително. В един такъв процес си задаваме резонните въпроси, каква е обстановката в България - сигурна ли е, спокойна ли е?


Според Мерджанов отговорност трябва да поемат тези, които управляват:

Защото ние непрекъснато сме успокоявани, че политическата обстановка се е успокоила, че имаме икономика, инвестиции, интерес от ЕС и доверие – всичко това отива по дяволите, като видим какво се случва в зала "Арена Армеец" и по улиците.


Самия факт, че имаме чудовищен брой – над 660 000 общо невалидни бюлетини, означава, че става нещо необяснимо страшно, покъртително.


Атанас Мерджанов попита как РПГ може да съществува у български гражданин:

Имаме достатъчно на брой специални служби, достатъчно политическа намеса имаше в тях последната година, та дори и закони приехме, и всичко това някак остава безрезултатно от гледна точка на сигурността на гражданите.


Криминалният репортер Стефан Ташев заяви, че само един изстрел от един гранатомет е изстрелян срещу Алексей Петров. Според него може би стрелецът не е бил добре подготвен.

Журналистът акцентира, че нито един от атентатите с гранатомети досега не е бил разкрит:

Изразявам силно скептично мнение, че ще бъде разкрит този атентат.


Очевидно Алексей Петров има врагове, и то сериозни, и може би има някакъв черен бизнес, който пречи на някого.


Щом се движи с охрана и брониран джип, явно има защо,
заяви още Ташев.

Интервютата чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44