Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15-годишна ученичка почина след няколко удара с нож в училищен двор в Сливен

| обновено на 06.11.15 в 21:50

15-годишна деветокласничка е починала на място от прободни рани във врата, гърдите и корема при тежък инцидент в двора на 12-о училище и Икономическия техникум в Сливен. Нападателят е 28-годишен мъж от Струпец, който след това нападнал с нож друг мъж, негов съперник за момичето. Педагожката на техникума, която се опитала да предотврати инцидента, също е намушкана. Накрая нападателят налапал дулото на газов инцидент и се опитал да се самоубие. Любовна драма най-вероятно е причината за тежкия инцидент.

Шефът на полицията в Сливен комисар Чавдар Божурски обясни:

Около 13.30 ч.  Димитър Иванов (28 г.) намушква с нож Красимир (28 г.) пред двора на училището. След което, влизайки вътре в самия двор на стълбите, промушва и ученичката - 15-годишната Симона, при което тя умира на място. След като промушва ученичката, Димитър се прострелва с газов пистолет зад сградата на училището. До момента е установено чрез свидетели, че между Симона и Димитър е имало любовна връзка. Красимир и Димитър са в реанимация. Красимир е криминално проявен, докато Димитър не е проявяван до момента.

Д-р Василиса Симеонова - директор на Бърза помощ - Сливен каза пред "Хоризонт":

Колегите чакаха нашите линейки, хирурзи, анестиолози, всякакви специалисти посрещнаха пострадалите и всичко стана много бързо и те в рамките на 15-20 мин. от инцидента вече бяха настанени в Областната болница. Тези двама има опасност за живота. Според мен за третия няма. 

Състоянието на 40-годишната учителка е сравнително добро. Учебният процес и в двете училища е прекратен след инцидента. Охранителят в училището е бил един и не е успял да се намеси. Той е повикан на разпит в полицията.

Психолози, изпратени от Държавната агенция за закрила на детето, ще работят с  учениците и учителите в Професионална гимназия по икономика в Сливен. Председателят на Агенцията Ева Жечева препоръча незабавно да бъде свикан Координационен механизъм за взаимодействие при случай на насилие, с участието на прокурор.

Синдикатът на българските учители призовава да се дари кръв за Стефка Султанова, която пострада при трагичния индицент в Сливен.

В позиция, изпратена до медиите, и ресорният министър Тодор Танев, и от синдиката, призоват охранителните фирми и директорите на учебни заведения да "спазват разпоредбите за безопасността не само в класните стаи, но и в дворовете на учебните заведения за опазване живота и здравето на децата".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44