Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят във Ветрен – един пример как предизборните обещания могат да не се спазят

Снимка: БГНЕС

Какво се случва след изборите с изборните дарения и обещания. Примерът е от град Ветрен, Община Септември. Десет дни преди местния вот жителите на градчето бяха изненадани с нов път. И въпреки че трасето е от републиканската пътна мрежа, ремонтът, както се твърди, е бил за сметка на бизнесмена Марин Рачев, който след жеста бе избран за кмет на общината още на първия тур.

Цялата тази процедура се направи зад гърба на Община Септември и до ден-днешен там никой не знае кой разреши и кой плати ремонтните работи, които на пръв поглед се оценяват за над 500 хиляди лева. Преди изборите редакциите на медиите бяха затрупани със сигнали на възмутени общински служители и граждани за това, което се случва във Ветрен.

Въпросите бяха тогава. Днес Марин Рачев е кмет на общината и вече никой не пита, а служителите в общината не искат и да знаят. Временно изпълняващият длъжността кмет Стефка Попова, през чието управление стана дарението, отказва да говори, тъй като ситуацията е деликатна – има нов кмет. На същото мнение е и главният архитект. Коментар отаза и опонентът на Марин Рачев на местните избори Петър Бошев.

Въпреки това проблемът остава, а той е, че пътят е направен не по правилата и при по-обилни дъждове водата ще влезе в къщите на хората.

Още по темата чуйте в репортажа на кореспондента на БНР в Пазарджик Невена Петрова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44