Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според руски анализатори Москва може да се окаже изправена пред три фронта

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сред руските анализатори вече се открояват опасения, че Русия може да се окаже изправена пред три фронта: този в Сирия, за който не е ясно кога може да приключи, терористични актове вътре в самата Русия и напрежение в постсъветското пространство в Средна Азия, където Москва има сериозни регионални интереси. 

През последните няколко месеца Русия участва много активно в процесите в Близкия изток. Въпреки оптимистичните гласове сред управляващите кръгове, в Русия има и коментари, предупреждаващи, че Москва трябва да бъде много внимателна със случващото се в Близкия изток, защото рисковете пред нея могат да станат много сериозни.

Дни преди трагедията в Париж, на посещение в Москва бе Върховният мюфтия на Сирия Ахмед Хасун. Сирийският мюсюлмански духовник заяви, че страната му се нуждае от помощта на Русия за решаването на конфликта на нейната територията и се обърна с призив към руските мюсюлмани да не вярват на пропагандата, идваща от Саудитска арабия и останалите държави от региона, които водят война срещу Сирия. Подробности за позицията на сирийския духовен водач – в репортажа на кореспондента ни Николай Кръстев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44