Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия разпространява указания как да реагира населението при атентанти

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Според общата оценка на наблюдателите Русия започва да излиза от международната изолация, в която се намираше през последните 18-20 месеца заради Украйна и подкрепата ѝ за сепаратистите в източната част на страната. Руските наблюдатели обясняват случилото се в Париж, а преди това и в Бейрут с късогледата политика на САЩ и Франция по отношение на процесите в Близкия изток през последните години.

Това коментира пред “Хоризонт“ в предаването “12+3“  кореспондентът на БНР в Москва Николай Кръстев и обясни ситуацията в руската столица:

Русия бавно, но сигурно започва да престроява ежедневието си от мирно към възможността страната да бъде подложена на нови терористични провокации и атаки от страна на ИДИЛ, срещу която Москва води военни действия в Сирия. В електронните медии, както и в масовия транспорт се появиха съобщения, които призовават хората да бъдат бдителни към съмнителни пакети или лица с необяснимо поведение. В автобусите има разлепени своеобразни упътвания от органите за сигурност – как да се дължи човек, ако стане заложник или какво да прави, ако избухне бомба. Пред търговските центрове и публичните обекти има патрули на полицията и частни охранители, които проверяват хората.

По отношение на започналата акция от руските въоръжени сили в Сирия руският военен експерт Игор Коротченко каза:

Това беше акция на възмездието или по-скоро първият етап против т.нар. "военно ръководство" на радикалната ислямистка групировка и на тези, които са давали заповеди за унищожението на руския пътнически самолет преди около 3 седмици. Това е първата, но не последната фаза на тази операция. Всеки терорист, който е финансирал и организирал терористичен акт срещу руския самолет, трябва да знае, че ще бъде намерен и унищожен. Сега главният въпрос е да се намерят местата, където се намират и да бъде съставен списък, след което да се пусне механизмът на възмездието, в рамките на което ще бъдат използвани както руските въоръжени сили, така и специалните служби на страната.

Репортажа чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44