Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръчно изработени коледни играчки подпомагат сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“

Ръчно изработените коледни играчки освен красиви цветове и материали, вплитат в себе си и старанието на хората, които ги правят. Те имат особено послание и излъчване, когато са свързани с благотворителна кауза. В сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“ в София изработват украшенията целогодишно.

Маргарита Борисова, председател на управителния съвет на сдружението обяснява, че изработвайки бижута и играчки децата се чувстват по-добре:

Имаме арт занимания с децата като част от психологическата терапия. Те са много щастливи, че могат да направят нещо с ръцете си. Специално за Коледа започваме да изработваме различни неща от септември. С една част от приходите ще закупим нови материали за работа, а другите ще бъдат за поддръжката на дневния ни център.

Децата се справят прекрасно с ръчно изработваните бижута. По време на летния лагер тази година децата се научиха да пластят вълна и да изработват пана, фигурки на снежни човеци, феи и ангелчета от вълна.

Малките творци се справят много добре и с декупажа върху стъкло и платно.

повече за инициативата и дейността на децата - в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44