Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нормализира се обстановката в област Бургас, взети са превантивни мерки

14 училища бяха затворени вчера в Бургаска област. Кои от тях ще отворят врати, ще се реши днес .

Пътната обстановка в областта е нормална, взети са превантивни мерки срещу заледяване, увери областният управител Вълчо Чолаков:

Цяла вечер машини са третирали участъците, предвид прогнозата за очакване от дъжд и заледяване. За два дни са третирани около 660 тона сол, около 700 тона луга. Вчера работиха 96 машини, говорим за републиканската пътна мрежа, днес работят 52.

В община Камено кметът е обявил 4-и и 5-и януари за неприсъствени дни от страна на учениците.

Вълчо Чолаков каза още, че за сега пристанищата и летищата работят нормално при зимни условия, всички пътища от републиканската пътна мрежа са проходими на територията на областта. Няма и не е имало сигнали за бедстващи хора и аварии на тел. 112, подчерта той, но уточни:

Един случай само в село Зидарово. Семейството на родилка, което се е притеснявало да ползва личния си транспорт до града, до болницата, са повикали линейка. Родилката е нормално транспортирана, обгрижена е и е в добро състояние.

Вълчо Чолаков увери, че областта има готовност да се реагира в случай на нужда

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44