Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За годишнината от атентата "Шарли ебдо" излиза с карикатура на бог убиец

Снимка: Стаматина Никова

Една година след атентата срещу редакцията на "Шарли ебдо" в Париж на 7 януари специален брой на сатиричния седмичник вече е на пазара с тираж 1 милион броя. Той ще включва рисунки на убитите автори - Шарб, Оноре, Кабю, Волински,Тинюс, както и карикатури от сегашните автори и послания на подкрепа от видни личности.
 

Франция ще отбележи годишнината от атентата в редакцията на "Шарли ебдо" в условия на извънредно положение.

Специалният брой на сатиричния седмичник излиза с първа страница, на която е изобразен брадат бог, въоръжен с автомат "Калашников" и окървавена дреха, под заглавие: "Година по-късно убиецът продължава да шета".

Това заглавие породи напрежение във френската общественост. От редакцията на "Шарли ебло" обясняват, че става дума за бога, който ги е убил, и това е богът на трите монотеистични религии, обясни в предаването "Преди всички" главният редактор на портал "Култура" Тони Николов.

Той определи като самотна работата по подготовката на специалния брой:

Никой не знае къде е редакцията на "Шарли ебдо". Знае се само, че това е в някакво много силно укрепено място, едва ли не, някакъв тип бункер. Службите ги охраняват. Това е една много самотна работа по правенето на изданието. Хората го правят почти нелегално.

Цялото интервю с Тони Николов можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44