Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

4 700 абонати на ЧЕЗ във Врачанско са без ток

| обновено на 07.01.16 в 17:42
Снимка: БГНЕС

Ледът продължава да създава проблеми в Северозападна България. Директорът по експлоатацията в ЧЕЗ Виктор Станчев обясни, че към този час без ток са около 4700 потребители във Врачанска област, защото се работи по отстраняване на повредите по 4 далекопровода с високо напрежение, които са прекъснали и без тяхното възстановяване няма да бъде пуснат ток до абонатите. Те са предимно в Козлодуй, Оряхово, Бяла Слатина и селища от Враца и Борован.

Покачването на температурите във Враца нормализира обстановката в града. Централните и по-възловите пътни отсечки и пешеходни зони се почистват, но придвижването е трудно в по-малките улици. Опасност създават падащите ледени висулки от сградите и обледените клони.

От ЧЕЗ съобщиха, че ще работят до пълно възстановяване на електричеството във Врачанска област.

В област Монтана обстановката постепенно се нормализира. Възстановено е електрозахранването в ломските села Добри дол и Сливата, както и в село Гаганица, община Берковица. Екипи на ЧЕЗ работиха и по отстраняването на аварии заради заледяване на проводници и падане на стълбове във Вълчидръм и Якимово.

Остава в сила обявеното вчера бедствено положение в монтанската община Медковец, съобщи кметът Венцислав Евгениев:

Тотално обледяване на пътната инфраструктура за вчерашния ден. Днес вече имаме и на практика чупещи се клони, падащ лед от дървета, обледяване на проводниците. Медковец вече е без ток. В Расово, съставно село на общината, има паднали стълбове от вътрешната преносна мрежа и скъсани жици. Цяла нощ дъждът продължаваше да вали, температурите са минусови, абсолютно невъзможно е човек да се движи пеша.

Извънредната мярка вероятно ще бъде отменена утре, увери кметът. До утре без ток ще останат 10 домакинства в квартал на село Расово, където има паднали електрически стълбове. През целия ден екипи на пожарната са почиствали клони и паднали дървета по пътната мрежа. Всички пътища в района са нормално проходими при зимни условия.

Затворени остават и много от училищата в Монтанско. Сред районите, в които няма учебни часове заради лошото време, е и Разградска област.

От пътната агенция съобщиха, че поради обилен снеговалеж временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона през Котленския проход.

Подробности чуйте в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44