Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Мау: Русия трябва да търси нов икономически модел

Владимир Мау

Русия се намира в криза, свързана с шок, предизвикан от външни процеси и както останалата част на света, така и тя търси как да я преодолее, търси онзи модел на икономически ръст, които ще бъде актуален в следкризисния период. Това заяви за "Хоризонт" в рамките на традиционния "Гайдаровски форум" руският икономист Владимир Мау, ректор на Руската академия за народно стопанство.

Конференцията се организира и домакинства от Руската академия за народно стопанство и държавната служба при президента на Руската федерация.и събира критично мислещи експерти, анализиращи геостратегическата роля на Русия в световните процеси.

Владимир Мау отбеляза още, че моделът, който сега ще се изгражда, ще трябва в пъти по-малко да зависи от печалбата, идваща от търговията с нефт и че досегашният модел е изчерпан:

Досегашният модел бе доста ефективен през последните 15 години. Брутният вътрешен продукт на страната на практика се удвои. Безработицата беше доста ниска, а натрупаните резерви - значителни. Няма вечни икономически модели. Този модел се изчерпа. 

Цялото интервю с Владимир Мау - в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44