Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За бежанците или за онези, които не са бежанци

БНР Новини
Протест в Кьолн срещу насилието от страна бежанците в новогодишната нощ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новогодишните събития в Германия, както и някои съмнения, че тук, у нас в България, тези събития може и да се репликират по някакъв начин – това бе един от въпросите, които белязаха началото на политическата и парламентарната година още тази седмица... наред със скандалите сред политическите партии и последните тежки криминални случаи...
Повод за коментара бяха две събития от седмицата: първото - оплакванията на 100-тина софиянци от недотам възпитаното присъствие на тълпи от чужди граждани около Центъра за бежанци в кв. "Горна баня" в столицата, както и изявлението на министър-председателя Бойко Борисов в парламента в отговор на депутатско питане как се справяме с бежанския проблем и то на фона на един куп други, чисто български проблеми...
"Затварянето на границите в Европа и издигането на преградни съоръжения в частност за България – това не са цялостни решения, а само временни..." - смята евродепутатът Слави Бинев.
И така засега панацея за проблемите няма... и в Европа. България остава встрани от големите емигрантски вълни, единствено защото не представлява интерес за всички онези, устремили се към по-богатата и социално по-развитата част на Европа... Това разбира се не бива на ни успокоява.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.